Artikelen

Colette vond een second love – en een derde, vierde, vijfde..

Colette * (34)

‘Ik was nooit van plan om een serieuze relatie aan te gaan, naast Oscar. Het ging me puur om de seks. Nou zal je misschien denken: maar je gaat wel vreemd. Ja, dat is zo. Maar omdat we zo jong waren toen we een relatie kregen, hebben Oscar en ooit afgesproken dat als er een keer iets met een ander gebeurt, en we weten zeker dat het niet van invloed is op de relatie, dat we het dan voor onszelf houden. Liever dat, dan misschien wel een hoop gedoe en onzekerheid creëren om iets wat niet veel om het lijf heeft.

Ik weet dat Oscar toen we twee jaar samen waren wel eens met een ander heeft gezoend. Daar kwam ik toevallig achter en ik vond het niet leuk, maar verder is er volgens mij nooit wat gebeurd.

Ik heb er wel eens naar gevraagd, en hoewel Os dan heel geheimzinnig doet, op een manier van ‘We zouden elkaar dat toch niet vertellen?’ krijg ik daarna altijd een dikke knipoog en zegt hij dat hij aan mij genoeg heeft. En ik aan hem. Bijna.

Ik bleef maar scrollen door alle reacties in mijn inbox. Ik had bijna hetzelfde gevoel als vroeger op pakjesavond, als de zak met cadeautjes ineens voor de deur stond. Sommige reacties waren geweldig geschreven, van enkelen begon ik zelfs te blozen en voelde ik een aangename kriebel in mijn onderbuik. De mannen die de lange en de korte ‘ei’ met elkaar verwisselden, en degenen onder de 25 en boven de 49 delete ik. Ik moest ergens beginnen, anders was er geen doorkomen aan. Door sommigen werd ik zo getriggerd dat ik direct een reactie schreef. Soms lief, soms uitdagend. Ik was benieuwd wie mijn aandacht langer zou vast weten te houden. Het was een bijzonder gevoel dat al deze mannen mij wilden.

Ik denk dat iedereen in een vaste relatie probeert te balanceren tussen de behoefte aan veiligheid en partnerschap aan de ene kant, en opwinding en risico’s aan de andere.

Voor mij gaat dat zeker op. Oscar en ik zijn al samen sinds we pubers waren en we zijn nog steeds gek op elkaar, alleen onze seksdrive is de laatste jaren niet meer echt in balans. Als het ervan komt ben ik meestal degene die het initiatief moet nemen, en dat werkt als een behoorlijke lust-killer. Verder is Oscar ook erg ‘vanille*’ (van de softe seks, red) , terwijl ik wel van het wat hardere werk houd. Ik heb er een aantal keren met hem over geprobeerd te praten, maar hoewel hij dan braaf naar me luistert en knikt, gebeurt er vervolgens niet veel. Uiteindelijk heb ik het maar opgegeven. Het kost zoveel energie om steeds maar weer dit onderwerp op te rakelen, en het zit er gewoon niet in bij hem.

Nu zullen veel mensen zeggen: ‘Waarom blijf je dan bij hem?’ Nou, omdat ik zielsveel van hem houd en de rest van onze relatie echt geweldig is. Daarbij is het niet zo dat we nooit seks hebben, en als het ervan komt is ook echt wel fijn. Het is alleen die tien procent die ik mis, en waarvan ik weet dat Oscar er nooit aan zal kunnen voldoen. Maar dat is voor mij geen reden om de negentig procent die wel goed is weg te gooien. We zijn elkaars beste vrienden. We kunnen nog steeds ontzettend lachen, maar de echte fysieke passie is weg.

En toen hoorde ik op een dag, toen ik uit mijn werk naar huis reed, een spotje op de radio. Een zwoele vrouwenstem zei: ‘Ben jij gelukkig getrouwd? Ik ook…’

Ik had de reclame wel eens vaker gehoord, maar deze keer was het anders. Ik was getriggerd. `Een paar dagen later was ik ‘s avonds alleen thuis en Googelde ik ‘Second Love.’ Ik las een hoop positieve reviews, maar ook dat er weinig vrouwen op de site zouden zitten. Ik vond dat ik daar best wat verandering in kon brengen. Ik schonk nog een wijntje in, en surfte naar de site waar ik als vanzelf een profiel aanmaakte. Ik voerde mijn naam, foto en burgerlijke staat in en gaf een korte omschrijving van mijn interesses. Ook kon ik aangeven wat voor soort contact ik zocht. Ik aarzelde even, maar voerde toen in dat ik contacten zocht voor de korte termijn.

Daarna hoefde ik alleen maar te wachten tot de reacties begonnen binnen te stromen.

Uit alle berichten koos ik vijf of zes mannen uit met wie ik wel verder wilde praten. Het is echt belachelijk hoe gemakkelijk het is voor een vrouw om dates te scoren op zo’n site. En ik ben echt geen Victoria’s Secret model, eerder curvy. Ik heb een aantal keren gehoord dat ik lijk op Maggie Gyllenhaal, dan hebben jullie een beetje een beeld. Als ik niet al te kieskeurig zou zijn, zou ik de rest van het jaar letterlijk elke avond seks kunnen hebben met een andere man. Niet dat ik dat doe. Ik heb genoeg aan mijn vijf minnaars. Inderdaad: vijf. Ik had nooit verwacht noch gepland dat ik het met zoveel verschillende mannen zou doen, maar het is waar wat ze zeggen – alle goede kerels zijn getrouwd. Toen ik eenmaal op Second Love zat, sprak ik met zoveel leuke mannen dat ik er niet één kon kiezen. En waarom zou ik ook?

Niet dat ik meteen zo voortvarend was. De eerste keer dat ik met iemand afsprak, deed ik dat met knikkende knieen. Ik sprak al even met een man waarop ik, in tegenstelling tot wat eerdere contacten, niet was afgeknapt tijdens het heen en weer mailen. Zijn schrijfstijl sprak me aan, en zijn gevoel voor humor was intelligent en prikkelend. Na een week of twee besloten we dat we ons contact naar het volgende level wilden tillen. We waren op zoek naar hetzelfde: seks zonder enige verplichting. We spraken af ​​om elkaar op een openbare plek te ontmoeten, in een stationsrestauratie. Het moment dat ik hem zag waren mijn zenuwen in een klap weg. Die eerste keer hebben we bijna twee uur zitten praten. Hij was acht jaar ouder dan ik. Een intelligente, aantrekkelijke zakenman. We kwamen overeen om later die week nogmaals af te spreken. Dit keer in een hotel.

Die eerste keer met een ander…het was zo intens. Van tevoren hadden we natuurlijk al besproken wat we met elkaar wilden doen. Ik heb ook verteld dat ik ernaar verlangde om overheerst te worden in bed. Iets wat Oscar me niet scheen te kunnen geven. Maar nu werd mijn fantasie werkelijkheid. En ik merkte hoe heftig mijn lichaam daarop reageerde. Het was zo ongelooflijk geil om bevolen te worden om op mijn knieën te gaan, om aan mijn haar wordt getrokken, of te worden vastgehouden op een manier die alle controle bij de ander legt. Ik voelde me….vrouwelijker.

Toen ik die avond thuiskwam voelde ik me niet eens schuldig over de seks, maar wel over het feit dat ik tegen Oscar loog over waar ik was geweest. Toch wilde ik het hem niet vertellen. Dat zou alleen maar zijn om mijn eigen geweten te ontlasten. Hij had er niets aan om het te weten, en hij zou zich misschien alleen maar gekwetst voelen terwijl dat echt nergens voor nodig was. En hoe rottig het misschien ook klinkt, toen ik dat eenmaal had besloten, wende het snel om mijn seksuele uitstapjes te verzwijgen.

Natuurlijk had ik ook minder geslaagde dates. Een man nam de telefoon op terwijl we bezig waren, en ik hoorde zijn vrouw hem ondervragen over waar ie was. Daarna werd het niet meer echt gezellig, zeg maar. Maar inmiddels heb ik dus vijf mannen met wie ik regelmatig ‘iets leuks doe.’ Ze zijn heel verschillend, en ze bieden me ook allemaal iets anders. Er zit er een tussen met een open huwelijk, maar de rest is net als ik: niet van plan om hun relatie op te geven. Ze willen dingen doen waar hun vrouw geen zin in heeft, of gewoon de passie voelen van een nieuw contact. Soms valt er eentje af, dat is wel eens voorgekomen toen een man echte gevoelens begon te ontwikkelen. Dat moet ik niet hebben, dus dat heb ik meteen afgekapt. En soms wordt het ook gewoon saai en dan vervang ik zo iemand ook. Ik vind het het niet waard om vreemd te gaan voor routinematige seks. maar vooralsnog ben ik heel tevreden zo. Of ik zelf wel eens gevoelens heb? Tijdens de seks wel, maar ik kan het daarna heel makkelijk parkeren. Ik lijk misschien wel een beetje op een man daarin, seks en liefde zijn voor mij echt twee verschillende dingen. Ze kunnen natuurlijk samengaan, maar het hoeft niet. De seks die ik met mijn minnaars heb is gewoon geil en vies. En hoewel ik ze allemaal aantrekkelijk vind, is er geen een met wie ik een echte relatie zou willen.

Ik geloof nog steeds in het huwelijk en een geestelijke verbintenis, maar ben er nu nog meer van overtuigd dat monogamie gewoon een dom concept is.. Het is niet logisch dat we verwachten dat één persoon ons alles kan bieden. We kunnen tenslotte ook meerdere vrienden hebben, en dat zorgt er niet voor dat de waarde van de ander daarmee omlaag gaat.

Ik weet zeker dat veel mensen zouden zeggen dat ik bij Oscar weg zou moeten gaan, maar waarom? We zijn op elk ander vlak dolgelukkig. Seks is niet zo belangrijk voor hem. Natuurlijk, in een ideale wereld zou ik van hem alles krijgen wat ik nodig heb, of eerlijk zijn over mijn seksleven, maar dat kan niet. Een eenmalig slippertje zou hij me wel vergeven, maar dit niet. Dat weet ik zeker. Toch denk dat ik een betere vrouw en een partner voor hem ben nu ik hem bedrieg. Ik voel nu geen greintje wrok meer vanwege het gebrek aan seks en ik ben veel gelukkiger. En je weet misschien wel wat ze daarover zeggen: ‘Happy wife, happy life.’

* Niet haar echte naam

Image by StockSnap from Pixabay

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen.

Zie hier voor meer informatie!

Mijn gekozen waardering € -