Artikelen

#Canwetalkaboutit : ‘Er is een beroep op mij gedaan om de vaccinatie te nemen en nu ik dat gedaan heb ben ik – en velen met mij – ineens een ‘inconvenient truth’.”

Iris de Boer (44) kreeg last van ernstige bijwerkingen na haar Pfizer-vaccinatie. Daarom startte zij een Facebookgroep voor lotgenoten, en wil zij de campagne ‘ #CanWeTalkAboutIt’ die 14 juni van start ging, onder de aandacht brengen. 

 

*Dit artikel is gratis te lezen via mijn eigen site, omdat ik het belangrijk vind dat deze verhalen gehoord en gedeeld worden in de media. Een donatie zodat ik dit werk op eigen initiatief kan voortzetten, is daarom zeer welkom.*

 

 

“‘Vorig jaar, op tien juni 2021,  kreeg ik mijn eerste Pfizer vaccinatie. Vrij kort daarna ontwikkelde ik klachten: mijn zicht was wazig en ik had last van zogenaamde ‘restless legs’. Toch legde ik zelf nog geen enkele link. Sterker nog: ik gooide mijn klachten op de overgang.  

Zonder twijfel ben ik dan ook de tweede vaccinatie gaan halen op 15 juli, ruim een maand na de eerste. Nu denk ik: had ik het maar nooit gedaan, want daarna kwamen mijn klachten in een stroomversnelling. Ik voelde me ontzettend moe. Ik kreeg hoofdpijn, spierpijn, concentratieproblemen en was duizelig. Ook had ik last van tintelende armen en benen en verloor ik de controle over mijn blaas. Mijn coördinatievermogen was weg, ik wist de weg niet meer, zelfs niet als ik ergens al honderd keer had gereden en had zodanig last van mist in mijn brein dat ik niet eens meer wist hoe de wasmachine werkte. Uiteindelijk werkte mijn hele linkerkant niet meer en na vier weken zat ik te trillen in een rolstoel. Ik voelde me als een bijrijder in mijn eigen lichaam, mijn hele kaak stond stijf van de spasmes en ik kon zelfs niet meer praten. 

Toen ik me meldde bij de spoedeisende hulp werd ik naar een speciaal Covid spreekuur gestuurd, alleen omdat ik koorts had, maar toen ik eenmaal onderzocht was werd me verteld dat ik maar naar huis moest gaan. Wat er met me aan de hand was wisten ze niet, maar het was in ieder geval niet levensbedreigend, werd me verteld. Uit wanhoop heeft mijn partner me daarna direct naar een andere SEH gereden, maar daar kreeg ik dezelfde boodschap. Er restte me niets anders dan me de volgende dag bij de huisarts te melden.

Tot mijn vaccinatie wist ik niet eens hoe mijn huisarts eruitzag. Ruim acht maanden voor mijn vaccinatie testte ik positief op corona, maar destijds had ik nergens last van. Zonder positieve test die ik voor werk moest doen, had ik niet eens geweten dat ik besmet was.  Ik had geen medisch dossier, at gezond, dronk en rookte niet en sportte veel. Zijn eerste vraag was: ‘Wanneer ben je gevaccineerd?’ Volgens hem had ik overduidelijk vaccinatieschade. Hij vertelde me dat hij zich vanaf het begin van de vaccinatiecampagne al zorgen had gemaakt over mogelijke bijwerkingen, en hij had al veel gevallen voorbij zien komen met dezelfde klachten als ik, vlak na vaccinatie. Omdat hij echter niet precies wist hoe hij me kon helpen,  heeft hij me een kalmerend middel gegeven en me met spoed doorgestuurd naar een neuroloog, Zij kon mij vervolgens de bevestiging geven dat het inderdaad om vaccinatieschade ging.

Ze vertelde me dat ik een ‘hypersensitief zenuwstelsel’ had ontwikkeld, iets dat vaker voorkomt na vaccinaties, en dat het waarschijnlijk na een jaar of twee weer weg zou trekken. Ook ben ik door een scan gegaan, waarbij er zowel hersen-als zenuwschade is vastgesteld.

Inmiddels is uit Amerikaans onderzoek gebleken dat het mogelijk is om door vaccinatie Long Covid kunt krijgen, en dat geeft zenuwschade. 

 

Inmiddels heb ik ieder onderzoekscentrum en universitair medisch centrum gemaild, maar niemand weet mijn vooruitzichten, en ik loop overal tegen een muur aan.

Ik heb de overheid gemaild, de GGD, het RIVM, het ministerie van VWS, advocaten de ombudsman, LAREB, medische specialisten, maar ik krijg van niemand een zinnig antwoord. Het antwoord wat ik van het Ministerie van VWS heb gekregen was dit: “Net als bij andere geneesmiddelen bestaat er ook bij coronavaccins risico op bijwerkingen. Of u zich laat vaccineren is een beslissing die u zelf neemt.” En dat terwijl er door minister de Jonge en reclamefilmpjes met Ashis Brahma voortdurend herhaald werd dat het vaccin veilig was en we ons allemaal moesten laten vaccineren…

Lisette Verhoeven  kreeg misschien nog wel het botste antwoord van de overheid na haar hersenbloeding: dat ze zich kon melden bij C-Support , een instantie die mensen met langdurige corona klachten ondersteunt, maar die geven weer aan geen budget te hebben gekregen voor vaccinatieschade, en alleen mensen met covid te kunnen helpen.

Ik zie mezelf helemaal niet als antivaxxer of corona ontkenner en weet dat het een erge ziekte kan zijn. Ik werkte altijd als reisagent en heb alle vaccinaties gehad: gele koorts, buiktyfus, en zelfs tegen Lyme. Nooit had ik een bijwerking, tot nu. 

Ik ben inmiddels volledig arbeidsongeschikt en ben een Facebookgroep gestart omdat ik dacht: ‘Ben ik nu echt die ene op een miljoen?’ Dat bleek niet zo te zijn. Het duurde niet lang of ik had honderden aanmeldingen. Inmiddels zit ik op vijftienhonderd,  met heel veel soortgelijke verhalen, ook van mensen die nooit positief hebben getest. 

Aan de ene kant is het prettig te weten dat je niet de enige bent, maar het is ook bedroevend om te zien dat de groep maar groeit en groeit en dat de overheid dezelfde koers maar blijft varen, want na de booster is de groep verdubbeld. Ikzelf en vele anderen hebben echt serieus aan zelfmoord gedacht, omdat we maar tegen een muur blijven oplopen. Maar opgeven is niet mijn stijl. Daarom zijn we nu van plan  om een vereniging of een stichting te steken. Mijn reisbureau heb ik moeten stoppen, dat ging gewoon niet meer, maar mijn doel is nu om alle mensen die last hebben van de vaccinatie naar een onderzoekscentrum in Duitsland te kunnen sturen. Daar zit een kliniek die patiënten met Long Covid door de vaccinatie behandeld en zij kunnen daar door middel van een speciale methode ook zien of je Long Covid hebt, als je nooit Covid hebt gehad. 

Het enige dat ik wil, is dat dit uitgezocht wordt en dat ik geholpen wordt. Er is een beroep op mij gedaan om de vaccinatie te nemen – ‘je doet het voor een ander’ – en nu ik dat gedaan heb en met de desastreuze gevolgen wordt geconfronteerd, ben ik, en velen met mij, ineens een ‘inconvenient truth’.”

Bronnen:

​​Vaccinatie kan long-covid veroorzaken:

https://www.science.org/content/article/rare-cases-coronavirus-vaccines-may-cause-long-covid-symptoms

Long-covid kan zenuwschade veroorzaken:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/nerve-damage-in-long-covid-may-arise-from-immune-dysfunction

In Duitsland is al een kliniek om mensen met long-covid door de vaccinatie te helpen:

https://www.hessenschau.de/gesellschaft/uniklinik-marburg-hilft-patienten-mit-long-covid-symptomen-nach-corona-impfung,spezialsprechstunde-covid-impfung-100.html

Dit artikel is gratis te lezen via mijn eigen site, omdat ik het belangrijk vind dat deze verhalen gehoord en gedeeld worden in de media. Een donatie zodat ik dit werk op eigen initiatief kan voortzetten, is daarom zeer welkom.