Artikelen

Die nieuwe badkamer kun je ook in bed betalen

Suzan:

“De eerste keer dat ik met sex betaalde was toen een kennis mijn scooter repareerde. Dat was toen ik negentien was. Ik had zo’n Japanse retro-scooter die er leuk uitzag, maar het ding viel steeds van ellende uit elkaar. Ik had er toentertijd niet het geld voor om hem telkens weer bij de fietsenmaker te brengen. Op de verjaardag van een vriendin van me was ik er luidkeels over aan het klagen. Een kennis van mijn vriendin hoorde me, en nam me even later apart. Hij bood aan om mijn scooter voor me te repareren. Ik bedankte hem, maar zei dat ik echt geen geld had. Daar speelde hij direct handig op in door te zeggen dat ik bij hem niet veel geld kwijt hoefde te zijn. Hierna liet hij zijn blik veelbetekenend naar mijn borsten afdalen.. Ik kan het hem niet kwalijk nemen, want die had ik die dag behoorlijk leuk verpakt. Ik zal er geen doekjes om winden; de deal was snel gesloten. Nee, ik schaam me er niet voor. Hij was tevreden, en ik was ook tevreden. Wat wil je nog meer?

Na die eerste keer heb ik wel vaker diensten uitgewisseld, zoals toen ik net gescheiden was. Tijdens mijn huwelijk heb ik me altijd koest gehouden, maar na mijn scheiding voelde ik me soms best eenzaam. Ik ben gek op sex en vind het heerlijk een man te verwennen. Als moeder van drie kleine kinderen heb je nu eenmaal weinig tijd en gelegenheid om een leuke vent te versieren. De enige momenten waarop ik wat uit kon spoken waren de weekenden wanneer mijn ex de kinderen had. Ik had net een nieuwe huurwoning, maar nadat ik die had laten stofferen was het geld wel op. ‘Waarom niet het nuttige met het aangename verenigen?’ bedacht ik.

Op een soort marktplaats waarop je kunt betalen in natura plaatste ik een advertentie. Ik vroeg of er misschien een leuke man was die mij wilde helpen met klussen in huis. Als tegenprestatie zou ik hem dan lekker verwennen. Ik heb een aantal hele rare, maar ook een aantal ontzettend leuke reacties gehad van mannen die heel normaal zijn en lief overkomen. De freaks heb ik meteen in de prullenbak gekiept.

Schuttingtaal

Ik heb geen problemen met wat geflirt over en weer, dat maakt het alleen maar plezieriger, maar je moet niet beginnen met allerlei schuttingtaal of foto’s van je ‘ge-free-de Willy’ in je eerste mailtje. Vertel liever waarom jij geschikt bent voor de klus die ik heb. Ik ben geen hoer, dus ik wil ook niet zo behandeld of aangesproken worden. Het is heel simpel: voor mij zijn liefde en seks helemaal niet onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik heb ook geen problemen met one-night stands, dus dit leek me een perfecte constructie.

Een van de mannen die me mailden sprak me erg aan. Hij was ook een gescheiden vader, dus we zaten zo’n beetje in hetzelfde schuitje. Na wat mailcontact en telefoontjes over en weer heb ik de betreffende ‘klusjesman’ bij me uitgenodigd om het één en ander door te nemen over de werkzaamheden die ik door hem gedaan wilde hebben. Muren sauzen bijvoorbeeld.

Tijdens ons gesprek vertelde hij me dat hij het spannend vond om de klusjes naakt uit te voeren en hij vroeg of het mogelijk was dat ik – terwijl hij bezig was – ook vast iets sexy’s aan kon trekken. Een kort afgeknipt spijkerbroekje bijvoorbeeld, of een strak latex rokje. Dat vond ik wel grappig; zo voelde het een beetje als een rollenspel. Omdat ik nogal veel werk te doen had hebben we afgesproken met een soort ‘stempelkaart’ te werken. Een tijdje geleden hoorde in de media iets over het inzetten van erotisch kapitaal. Nou, zo doe ik dat met het mijne. Mijn klusjesman was trouwens ontzettend netjes, hij heeft nooit geprobeerd om misbruik van me te maken en alle klusjes die hij deed, kwamen keurig op tijd klaar. En hij in ruil daarvoor ook.

Netjes afgewerkt

Hij heeft mijn keuken helemaal netjes afgewerkt, tot en met de afzuigkap aan toe. Wat hij daarvoor kreeg als betaling? Dat ligt nogal voor de hand, lijkt me. Ik baseer mijn wederdienst altijd op hoe zwaar de klus is die gedaan wordt. Een plankje ophangen? Daar krijg je wat handwerk voor terug. Maar als de man in kwestie echt heel zwaar werk heeft gedaan dan mag hij lekker op zijn rug liggen. Uitrusten, terwijl ik het zware werk doe. Volgens mij is dit een heel natuurlijke manier van zakendoen. Het zit zelfs in onze genen. Het is toch bewezen dat vrouwen het meest van sex kunnen genieten als ze ontspannen zijn en geen zorgen aan hun hoofd hebben? Dat gaat nu eenmaal het beste als je huis netjes en op orde is. Daar kunnen mannen heel goed voor zorgen. Daarbij zijn mannen veel ongecompliceerder, die kunnen altijd wel genieten van sex.

Eigenlijk is dit dus de meest vanzelfsprekende manier van vraag en aanbod uitwisselen. Aan mensen die zeggen dat ik geen moraal heb, heb ik lak. Ik heb wel moraal, alleen een andere dan de meeste mensen.

Ik doe niemand kwaad, gebruik altijd een condoom  en ik heb alleen sex met iemand die ik normaal gesproken ook aantrekkelijk zou vinden. Ik zie echt totaal geen probleem in deze vorm van ‘ruilhandel’ en degenen die dat wel doen vind ik hypocriet. De meeste vrouwen doen dit, alleen die noemen het ‘huwelijk’. Ik heb op deze manier alleen de lusten en niet de lasten van een relatie, want een man die nooit wat in huis uitvoert en toch altijd te moe was voor sex, daar ben ik nu juist net van gescheiden.’

Betaling in natura lijkt een trend die voorlopig nog niet tot een einde zal komen, zo bevestigt ook Henriette van Teasemedia, sinds 2012 beheerder van sexmarkt.nl:

‘Sexmarkt is gelanceerd in 2009. Oorspronkelijk als ‘gewone’ datingsite, maar al heel snel bleek er opvallend veel animo te zijn voor de rubriek ‘betaling in natura.’ Waar eerst voornamelijk geadverteerd werd door mannen met klussen en diensten, hebben inmiddels ook veel vrouwen de rubrieken gevonden. Of dit met de crisis te maken heeft weten wij niet. Wij kunnen alleen concluderen dat zowel vraag als aanbod opvallend toenemen. De verdeling tussen mannen en vrouwen is hierbij redelijk in verhouding; vrouwen beheren zo’n 35% van de advertenties, mannen een kleine 50%. De rest van de advertenties wordt gevuld door paren, gay’s en/of transseksuelen. Voor ons maakt het geen verschil; sexmarkt is een erotisch platform en brengt vraag en aanbod bij elkaar, door verder te gaan waar Marktplaats ophoudt. Zo hebben we voor de meeste vormen van sex een rubriek en is er plaats voor iedere fetisj,  behoefte en fantasie. Toch blijft onze snelst groeiende rubriek die voor betaling in natura . En dan niet alleen voor klussen, maar ook voor spullen zoals smartphones, laptops, benzine, en voor dingen waar je misschien niet zo snel aan zou denken, zoals plastische chirurgie. Borstvergroting, borstverkleining, liposuctie, tanden bleken, en tatoeages zijn dingen die regelmatig gevraagd en aangeboden worden. Wij bepalen hierin niet de norm, dat doet de adverteerder. Zolang de advertentietekst niet in strijd is met de wet bieden wij iedereen een platform. Veel vrouwen vinden het best spannend om zo’n avontuur te beleven. En er zijn talloze mannen die zeer handig zijn en graag een dame willen helpen met bijvoorbeeld wat klusjes in huis.’

Image by Khusen Rustamov from Pixabay

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen.

Zie hier voor meer informatie!

Mijn gekozen waardering € -