Artikelen

Samen op de webcam: ‘Het geld is leuk meegenomen’

Daphne:

‘Het was niet zo dat ons sexleven een oppepper nodig had, maar we waren wel op zoek naar iets nieuws. Niet om stoer te klinken, maar dingen als vibrators, handboeien, glijmiddelen met een smaakje en trillende eieren hadden we wel zo’n beetje gezien. We struinden wat over het internet en kwamen terecht op een Tumblr pagina waarop een koppel een soort sexblog bijhield. We vonden het allebei heel opwindend: het was totaal anders dan de porno die we regelmatig samen bekeken. Deze mensen waren niet bezig met performen, maar hadden echte, intieme sex met elkaar en deelden dat met de mensen die hun pagina volgden.

Ik kon me direct heel goed voorstellen wat zij daar opwindend aan vonden: Al vanaf jonge leeftijd heb ik exhibitionistische trekjes. Ik geniet ervan als mannen naar me kijken. Ik herinner me de eerste keer dat ik dat gevoel kreeg nog heel goed. Ik was een jaar of vijftien en zat bovenaan de trap van de stadsbibliotheek op een vriendin te wachten. Beneden me liep een wat oudere man voorbij. Ik voelde zijn blik op me rusten en realiseerde me plotseling dat hij vanuit zijn positie zo onder mijn rokje kon kijken.

Ik schrok een beetje, maar vond het tot mijn verbazing ook leuk. Opwindend. Ik deed alsof ik niets in de gaten had, maar spreidde mijn benen nog net iets verder. Dit gedrag werd in mijn puberteit al snel een terugkerende kick voor mij. Ik greep elk excuus aan om mannen ‘per ongeluk’ uitzicht te bieden op mijn slipje of mijn borsten. Het gaf me een gevoel van macht. En het wond me op, maar nadat ik een relatie met Marcel kreeg vond ik het niet meer oké om me zo te gedragen.

Op het moment dat we op het sexblog van dit koppel stuitten, realiseerde ik me ineens dat ik dat opwindende gevoel van exhibitionisme ook kon ervaren samen met mijn partner. Marcel dacht blijkbaar hetzelfde. ‘Denk je dat wij ook zoiets zouden kunnen doen? Webcamsex? Samen, bedoel ik?’ vroeg hij. Ik giechelde, maar ik moest toegeven dat het idee me aantrok.

We voelden ons een beetje als twee ondeugende kinderen die de geheime snoepvoorraad van onze ouders hadden gevonden. Allebei waren we het erover eens dat we dit wilden doen. Van tevoren maakten we een aantal afspraken: we wilden zoveel mogelijk van onszelf laten zien, maar zonder onze volledige identiteit prijs te geven. Op zich maakt het ons niet uit dat mensen weten dat we op sexueel gebied nogal avontuurlijk zijn, maar het internet vergeet nu eenmaal niets. En helaas zullen er altijd mensen die daar misbruik van willen maken.

Door te Googelen kwamen we er al snel achter dat er veel vraag is naar koppels die samen aan webcamsex willen doen. Veel camsites hebben mogelijkheden voor stellen om zich te kunnen registreren en veel mensen vinden het opwindend om echte, dus niet vooral opgenomen of gescripte sex te zien, waarbij ze zelf controle kunnen uitoefenen over wat ze precies te zien krijgen. Door middel van de chatfunctie kan een kijker zelfs opdrachtjes geven, vragen om een bepaalde hoek te zien, of om te versnellen of te vertragen.

Setje

We schreven ons in en planden onze eerste webcamsessie. Ik had speciaal een mooi lingeriesetje aangeschaft, een zwarte pruik voor mij en twee Venetiaanse maskers om onze gezichten te verbergen, in de sfeer van de film ‘Eyes Wide Shut’.

Die avond hadden we voor de eerste sex voor de webcam. Ik geef toe: ik vond het toen nog wel een beetje eng. Hoewel ik het altijd opwindend vond om mannen een glimp te bieden van mijn lichaam, is het toch een heel ander verhaal om helemaal uit de kleren te gaan. Ik was in eerste instantie best een beetje bezorgd wat voor reacties ik zou krijgen over mijn lichaam. Gelukkig ontvingen we alleen maar lof en positieve reacties. Dat gaf mijn zelfvertrouwen een behoorlijke boost.

Het hoogtepunt was wel die keer dat bijna vierhonderd mensen inlogden om getuige te zijn van ons liefdesspel. Niet dat je je dat op dat moment realiseert, dat komt pas achteraf. Maar toch geeft het idee dat er een camera meedraait iets extra’s.

Inmiddels voelen we ons helemaal vrij voor de webcam. We vrijen in het hele huis, ook op de bank. Die is van leer, dus makkelijk schoon te maken na de ‘show’. Niet dat we alleen maar sex hebben, soms doen we ook spelletjes en chatten we met onze vaste webcamfans. En ik heb ook weleens meegemaakt dat op een vrijdagavond van die dolle pubers inbelden die steeds weer vroegen of ik een ‘kale poes’ had en vervolgens helemaal dubbel lagen van het lachen.

Anders dan een heel select groepje vrienden, weet niemand in onze omgeving wat we online uitvoeren. Hoewel het niet altijd fijn is om iets te moeten verzwijgen, zou ik onze alter ego’s niet meer willen missen. Ik hou van het flirten, met mannen en met vrouwen, ook al ben ik niet echt bisexueel. En we hebben inmiddels een behoorlijk aantal vaste kijkers, die stuk voor stuk getuige zijn geweest van onze sexuele groei – als vrouw, als een man, en als een stel.

Elke webcamsessie is een bonding moment voor ons.

Het geld is natuurlijk een leuke bijkomstigheid. Dankzij een camsplitter kunnen we inmiddels op verschillende sites tegelijk uitzenden en dan tikt het aan. Als je bijvoorbeeld drie kijkers hebt die een kwartier blijven hangen, heb je in een kwartier 45 minuten verdiend. Met een live show verdien je per kijker per minuut ongeveer zeventig cent, dus dan gaat het lekker hard. Toch is het geld voor ons niet de hoofdreden dat we dit doen. We doen het ook niet altijd voor de cam. We willen onze kijkers wel ‘waar voor hun geld’ geven, en je hebt niet altijd zin om sex te hebben met allerlei toeters en bellen. Soms wil je een high tea met taartjes en bonbons, en soms gewoon een simpel bakje koffie, zeg ik altijd maar! Zo werkt het met sex ook.

Klanten willen hun tijd ook niet doorbrengen met een koppel dat een simpel vluggertjes doet, of erger nog: dat er niet echt zin in heeft, en alleen maar een plichtmatig nummertje afwerkt. Bezoekers van een camsite zoeken een bepaalde verbinding. Ze willen het gevoel krijgen dat je echt wilt dat ze met je meedoen. Dat ze even deel uitmaken van je leven.

Het werkt ontzettend bevrijdend om anderen te laten zien wat ons opwindt. Mijn lichaam is verre van perfect, maar ik word steeds weer aangemoedigd door de reacties van anderen die die me op het hart drukken trots te zijn op mijn lichaam. Hopelijk kunnen we hierdoor ook anderen motiveren om zich open te stellen, en te laten beseffen dat het leven te kort is om niet ten volle van je sexualiteit te genieten.

Image by Kirill Averianov from Pixabay